aA
Užsienio reikalų ministerija teigia duomenų apie neva Lietuvoje gautas ir dingusias Baltarusijos opozicijai skirtas lėšas neturinti ir ragina tokius pareiškimus kuo greičiau ištirti Lietuvos teisėsaugos institucijas.
URM: duomenis apie neva Lietuvoje dingusias lėšas Baltarusijos opozicijai turi tirti teisėsauga
© A.Didžgalvio nuotr.

Kaip ketvirtadienį pranešė LNK žinios, prokurorams paliudyta, kad Lietuvos saugumo karininko Vytauto Pociūno žūtis gali būti susijusi su jo susidomėjimu Jungtinių Valstijų lėšų skirtų Baltarusijos opozicijai remti galimu pradingimu Lietuvoje.

LNK žinių duomenimis, apie tai, kad V. Pociūnas domėjosi šių lėšų istorija, prokurorams pranešė buvęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Algimantas Matulevičius. Esą yra kalbama apie 30-40 mln. dolerių pradingusią sumą.

Generalinė prokuratūra buvo nustačiusi, kad Lietuvos konsulate Gardine dirbęs V. Pociūnas 2006 metų rugpjūčio 23-iąją tarnybinės komandiruotės Breste metu žuvo per nelaimingą atsitikimą iškritęs per langą, ir ikiteisminį tyrimą nutraukusi. Tačiau vėliau teismas panaikino tokį nutarimą, ir Generalinė prokuratūra iš naujo ėmė tirti tragedijos aplinkybes. Praėjusiais metais tyrimas atnaujintas antrą kartą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.