aA
Sostinės gatves prižiūrintys ir tris mėnesius atlyginimų negaunantys kiemsargiai Vilniaus valdžios ir įmonės vadovų susitarimo ketina laukti iki sausio pabaigos, o neradus problemos sprendimo - streikuoti.
Šeštą valandą ryto šaligatvius nuo sniego valantis kiemsargis
Šeštą valandą ryto šaligatvius nuo sniego valantis kiemsargis
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

"Vilniaus miesto savivaldybė ir bendrovės valdžia tariasi, kaip sumokėti tas algas, kaip grąžinti skolas. Dar kol kas skolų grąžinimo grafikas nepatvirtintas, o kada jis bus patvirtintas, nežinau. Situacija tokia, kad šiandien algų mes dar negavę. Tikimės ir laukiam iki sausio pabaigos", - BNS sakė Vilniaus gatves prižiūrinčios bendrovės "Stebulė" darbuotojų atstovė Valentina Biatova.

Jos teigimu, sostinės gatves valantys darbuotojai pasiryžę streikuoti.
"Kiemsargiai, aišku, visi labai nori streikuoti, piketuoti, reikalauja savo uždarbio, bet iš kur paimti, jei neperveda pinigų savivaldybė, ir skola ne mažėja, o didėja", - pasakojo V.Biatova.

Pasak jos, atlyginimai pastarąjį kartą išmokėti už rugsėjo mėnesį.
Pasak V.Biatovos, Vilniaus miesto savivaldybei nusprendus perpus sumažinti gatvių valymo darbų apimtis, kiemsargių atlyginimas siekia 400 litų, o atskaičius mokesčius gatvės teritorijų valytojai gauna po 350 litų.
Skelbta, kad vien "Stebulei" savivaldybės skola sudaro

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.