aA
Prokurorai sulaukė liudijimo, kad mįslinga Vytauto Pociūlo žūtis Baltarusijoje gali būti susijusi su atliktu itin slaptu tyrimu. Esą Breste žuvęs saugumietis domėjosi Lietuvoje dingusiais amerikiečių pinigais, skirtais Baltarusijos opozicijai remti.
Baltarusijoje žuvęs VSD pareigūnas V.Pociūnas
Baltarusijoje žuvęs VSD pareigūnas V.Pociūnas

Buvęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Algimantas Matulevičius prokurorui tvirtino girdėjęs, kad prieš mįslingą žūtį Baltarusijoje Valstybės saugumo departamento (VSD) karininkas V.Pociūnas domėjosi pinigų likimu, pranešė LNK Žinios.

"Kalba ir apie 40 mln., kalba ir apie 30 mln. dolerių, bet sunku pasakyti, kadangi aš to nečiupinėjau. Ir neaišku, kokia dalis nusėdo čia, Lietuvoje. Jeigu jis domėjosi, tai labai karšta informacija ir sekanti prielaida atitinkama, jūs patys galite ją padaryti", - sakė A.Matulevičius.

Jis teigė, kad kai kurie VSD darbuotojai jau pasibaigus parlamentiniam tyrimui dėl departamento veiklos norėjo paliudyti apie dingusius amerikiečių pinigus, tačiau persigalvojo.

"Valstybės saugumo departamente neįvyko pasikeitimų, o žmonės pradėjo tikėti, kad įvyks pasikeitimai esminiai ir buvo man gautas signalas, kad ateis ir paliudys dar, o paskui gavosi, kad su žmonėmis susidorojo, ir paskui žmonės persigalvojo", - aiškino A.Matulevičius.

V.Pociūnas žuvo 2006-ųjų vasaros pabaigoje Breste. Prokurorai padarė išvadą, kad žūtis buvo nelaimingas atsitikimas ir ikiteisminį tyrimą nutraukė, tačiau po skundų teismui tyrimas atnaujintas trečią kartą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.