aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė neatmeta ministrų kaitos galimybės ir teigia, kad tai priklausys nuo valdančiosios koalicijos derybų viduje. Šalies vadovė, paklausta, ar artimiausiu metu galima ministrų kaita, neslėpė, jog tai įmanomas variantas.
D.Grybauskaitė ir valdančiosios koalicijos atstovai
D.Grybauskaitė ir valdančiosios koalicijos atstovai
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

"Viskas priklausys nuo koalicijos derybų viduje, ir aš esu pasirengusi diskutuoti su Premjeru ir koalicijos partneriais", - ketvirtadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Kokie ministrai galėtų būti pakeisti, prezidentė "nenorėjo spekuliuoti".

Kaip jau ELTA skelbė, opozicija vėl prabyla, kad premjerą Andrių Kubilių gerai būtų atstatydinti. Valdančiosios koalicijos atstovai leidžia suprasti, kad netrukus turėtų būti tariamasi dėl galimos pertvarkos Vyriausybėje, rašė "Kauno diena".

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė teigia, kad vyriausybės darbe mato trūkumų, kurie gali būti šalinami keičiant ministrų kabineto sudėtį.

Neoficialiai kalbama, kad tarp ministrų, kurie galėtų būti keičiami, yra Ūkio ministerijai vadovaujantis Dainius Kreivys, aplinkos ministro portfelį turintis Gediminas Kazlauskas, vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, Kultūros ministerijos vadovas Remigijus Vilkaitis. Be to, kyla abejonių, ar savo postą išlaikys užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.

Opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis užsimojęs plačiau. Opozicija abejoja, ar valdantieji susitartų su "Viena Lietuva" dėl pastarosios dalyvavimo koalicijos darbe. Jeigu derybos sužlugtų ir valdančiojoje koalicijoje liktų tik minimalus Seimo narių skaičius, jau kovo 10 d. prasidėsiančioje sesijoje galėtų būti išbandytas jos stiprumas, inicijuojant interpeliaciją pačiam Premjerui A. Kubiliui.

Vienas socialdemokratų vadovų Juozas Olekas tikino, kad opozicija "pasirengusi perimti tarnystę Lietuvai". Tačiau tai esą priklausys nuo Prezidentės Dalios Grybauskaitės pozicijos ir nuo to, kokios bus nuotaikos dabartinėje valdančiojoje koalicijoje. "Neigiamas nusiteikimas prieš kai kuriuos ministrus yra ir gali būti interpeliacijos atskiriems ministerijų vadovams, Ministrui Pirmininkui - taip pat", - kalbėjo politikas.

"Manau, tikrai gali susidaryti tokia padėtis, kad pavasario sesijoje bus formuojama nauja dauguma ir nauja Vyriausybė", - pridūrė jis.

Opozicijos lyderis V. Mazuronis pabrėžė, kad "nieko gero tikrai nebus, kol nebus pakeistas A. Kubilius".

Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma tvirtino kol kas nematąs prielaidų keistis Vyriausybės sudėčiai. "Aišku, gali įsivaizduoti geriau dirbančią Vyriausybę, bet kol kas nematau reikalo, kad dabartinė sudėtis būtų keičiama", - sakė jis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.