aA
Ketvirtadienį Vilniuje, S. Batoro gatvėje įvyko skaudi nelaimė – visuomeninio transporto stotelėje paslydusi ant nenukasto sniego krūvos penkiametė krito ant važiuojamosios gatvės dalies ir autobusas pervažiavo jos rankytę bei dukrą gelbėjusio tėvo ranką.
Vilniuje autobusas pervažiavo mažylės ir jos tėvo rankas
© DELFI / Ainis Gurevičius

Į Naująją Vilnią važiavusio maršrutinio autobuso kompiuterio duomenimis, iš „Rudens“ stotelės autobusas pajudėjo 15.46 val. Tada ir įvyko nelaimė.

Iš to paties autobuso išlipusi mergaitė stotelės pakraščiu paėjo kelis metrus ir paslydo ant gatves valančių mašinų sustumto sniego, kurį turėtų nuo šaligatvio krašto nukasti kiemsargiai. Tuo metu autobusas jau buvo pajudėjęs. Vairuotojas DELFI sakė nematęs, kas vyksta stotelėje – jis žiūrėjo į kairįjį veidrodėlį.

Paslydusi mergaitė nukrito ant gatvės važiuojamosios dalies. Pasak liudytojų, greta buvęs tėvas akimirksniu krito ant dukros bandydamas ją apsaugoti nuo pradėjusio važiuoti autobuso, tačiau nespėjo patraukti dukrelės, tik uždengė jos rankytę savo ranka. Per jas pervažiavo ratas. Pradėjus šaukti autobuso keleiviams vairuotojas sustabdė mašiną.

Tėvą ir dukrą į ligonines išvežė greitosios pagalbos automobiliai. Liudytojų teigimu, vyriškio ranka nukentėjo labiau – atviras lūžis. Mergaitės ranka irgi sužalota, bet, atrodo, ne taip smarkiai.

Vilniuje autobusas pervažiavo mažylės ir jos tėvo rankas
© DELFI / Ainis Gurevičius

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.