aA
Vilnietis Eugenijus Bajarūnas pirmąjį 2010-ųjų atlyginimą gaus mažesnį. Dalį uždarbio buhalterė perves antstoliui, nors automobilių meistras laiku sumokėjo policijos jam skirtą baudą, rašo „Lietuvos rytas“. E.Bajarūnas savo kailiu patyrė, koks bejėgis pasijunta žmogus, patekęs į valstybės pareigūnų klaidų pinkles.
Saugokitės, jūsų tyko valstybiniai plėšikai
© Corbis

Dar praėjusių metų pavasarį Pasvalyje netinkamoje vietoje sustabdęs automobilį E.Bajarūnas pažeidė kelių eismo taisykles. Policijos patrulis išrašė 50 litų baudos kvitą. Jame – antspaudas, kuriame nurodytas ir sąskaitos, į kurią per 40 dienų privaloma pervesti pinigus, numeris, įmokos kodas.

E.Bajarūnas pinigus pervedė nepraėjus nė mėnesiui, bet spalio pabaigoje sulaukė vilniečio antstolio Vitalio Milevičiaus rašto, kuriame reikalaujama sumokėti 280,81 lito. Šis reikalavimas paremtas teismo sprendimu.

Taksi įmonėje „Martonas“ dirbantis E.Bajarūnas tuomet sužinojo ne tik tai, kad yra skolingas, bet ir kad vyko teismas.

„Tačiau 50 litų baudą aš juk pervedžiau ten, kur nurodė patrulis, ir padariau tai nevėluodamas. Tad kodėl aš esu skolingas antstoliui?“ – apmaudavo E.Bajarūnas.

Rugpjūtį jo darbovietę buvo pasiekęs laiškas, kuriame buhalterė raginama pervesti iš E.Bajarūno atlyginimo pusšimtį litų.

Tuomet „Martono“ meistras pateikė banko „DnB Bank“ mokėjimo nurodymo kopiją, kad baudą sumokėjo, ir, atrodė, nusižengimo Pasvalyje istorija turėjo baigtis, rašo „Lietuvos rytas“.

Tačiau dabar iš E.Bajarūno antstolis V.Milevičius reikalauja teismo sprendimo vykdymo išlaidų – už dokumentų tvarkymą, siuntimą, kitus darbus.

Pasirodo, 50 litų bauda paklydo sąskaitų ir įmokų kodų labirintuose, nes pasvalietis patrulis į baudos kvitą taukštelėjo ne tą antspaudą. Antspaude nurodytos įmokos kodas skirtas administracinėms baudoms, bet ne už kelių eismo taisyklių pažeidimus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.