aA
„Pasitaikydavo pavienių žiauraus elgesio su gyvūnais atvejų, bet tokio protrūkio, koks fiksuojamas pastaruoju metu, dar nebuvo“, - teigia specialistai. Trečiadienį į Kauno gyvūnų globos namus pateko dar trys šunys. Deja, dviem iš jų veterinarai jau niekuo negalėjo padėti – vienas šunelis, išmestas iš 5 aukšto, neišgyveno, o kitas keturkojis tapo medžiotojo auka.
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Mažutis, vos pusantro mėnesio šunelis trečiadienį buvo išmestas pro vieno iš Partizanų gatvės daugiabučio 5 aukšto langą. Kaip teigė Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ darbuotojai, šunelį pro langą išmetė jo šeimininkės sugyventinis. Vėliau vyriškis išėjo į lauką, surado keturkojį ir išmetė jį į šiukšlių konteinerį. Vėliau „Nuaro“ darbuotojams teko kapstytis po šiukšles ir ieškoti šunelio kūno.

Dar vienas tragiškas įvykis užfiksuotas antradienio popietę Alšėnuose, Kauno rajone. Viena šeima su dviem šunimis išsiruošė į mišką švęsti gimtadienio bei pajodinėti. Šunys bėgiojo netoliese, kaip sako jų šeimininkė, 150 metrų spinduliu. Tačiau šventę netrukus nutraukė pasigirdę šūviai – laikos ir kolio mišrūnė kalė Hara buvo nušauta. Kito šuns, bokserių veislės mišrūno kūne rastos net 4 šautinės žaizdos. Kol kas neaišku, ar keturkojis išgyvens.

Šunų šeimininkų teigimu, jiems nesunkiai pavyko nustatyti, kas šaudė į šunis.

„Tai netoliese gyvenantis kaimynas medžiotojas. Mes jam paskambinome ir paklausėme, ką jis daro. Tačiau jis atsainiai atsakė, kad šunis palaikė lapėmis“, - pasakojo šunų šeimininkė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.