aA
Sinoptikų duomenimis, ateinančią naktį Vilniuje ir šalies rytiniuose rajonuose smarkiai snigs ir pustys. Šiek tiek mažiau turėtų pasnigti vakariniuose rajonuose. Ketvirtadienį dieną Lietuvoje daug kur snigs, pustys.
Gelbėtojai perspėja - laukia pūga
© "Panevėžio balsas"

Aukščiausia temperatūra bus minus 3-7°C.

Atsižvelgdamas į prognozuojamas oro sąlygas, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena ir pataria gyventojams, kaip elgtis stipriai sningant.

Iš namų išvažiuoti ar išeiti rekomenduojama tik būtiniausiu atveju, nes per pūgą sumažėja matomumas, sutrinka tiek miesto, tiek tarpmiestinio transporto eismas. Kelininkai ne visada spėja laiku nuvalyti kelius. Užsnigti keliai, blogas matomumas neleidžia orientuotis vietovėje, ir ši situacija gali sukelti pavojų gyvybei.

Jeigu per pūgą važiuojant automobiliu užklimpote, patartina neišjungti variklio arba periodiškai jį šildyti. Tiktai labai svarbu į saloną neprileisti išmetamųjų dujų. Todėl nepamirškite stebėti, kad išmetamojo vamzdžio neužverstų sniegas.

Kaimo gyventojams, sužinojus apie galimą pūgą, reikia paruošti gyvuliams pašaro ir vandens atsargų.

Jokiu būdu rekomenduojama neliesti elektros laidų, vengti būti po elektros perdavimo ir ryšių linijomis, netoli jų atramų. Prasidėjus pūgai ir šąlant, elektros perdavimo ryšių linijos, stogai, įvairios atramos ir konstrukcijos, taip pat medžių šakos aplimpa sniegu, o nuo jo svorio gali trūkti arba lūžti.

Gelbėtojai rekomenduoja perspėti ir šeimos narius, artimuosius, kaimynus apie šią nemalonią gamtos išdaigą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas norėtų atkreipti Lietuvos gyventojų dėmesį patiems pasirūpinti savo sveikata ir saugumu.

Departamentas taip pat atkreipia įvairių organizacijų bei įmonių vadovų dėmesį, kad jie imtųsi atitinkamų prevencinių priemonių, užtikrinant jų saugią veiklą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.