aA
Pastaraisiais metais nemažėja Lietuvos piliečių prašymų ir pareiškimų surasti dingusius Jungtinėje Karalystėje ir Šiaurės Airijoje artimuosius. Savo prašymuose policijai asmenys dažniausiai nurodo, kad į užsienį išvykę dirbti jų artimieji dėl neaiškių priežasčių kelis mėnesius nesusisiekia su jais, praneša Kauno apskrities policija.
© AFP/Scanpix

Pareigūnai pastebi, kad dažniausiai užsienyje esantys artimieji neturi galimybės paskambinti ar parašyti dėl pablogėjusios finansinės padėties, kartais būna sulaikyti teisėsaugos institucijų pareigūnų ir nenori apie save pranešti.

Policijos pareigūnai informuoja gyventojus, kad atsižvelgiant į itin didelį paklausimų dėl dingusių be žinios asmenų skaičių, Jungtinės Karalystės kompetetingos institucijos atlika paiešką TIK TOKIŲ ASMENŲ, kurie pagal jų nacionalinius įstaymus yra priskiriami rizikos grupei (pvz., dingusysis serga sunkia psichikos liga, yra nepilnametis ir pan.)

Dėl šios priežasties Interpolo Jungtinės Karalystės nacionalinis biuras siūlo dingusių asmenų artimiesiems kreiptis į Jungtinės Karalystės labdaros organizaciją „SOLVATION ARMY“. Jos adresas: FAMILY TRACING SERVICE, SALVATION ARMY, 105-109 JUDD STREET, LONDON WC1H9TS, tel. 0207 383 2772.

Pasak Kauno apskrities policijos Asmenų paieškos skyriaus viršininko Kęstučio Galinio, praėjusiais metais į Kauno policiją kreipėsi 31 miesto ir rajono gyventojas, praradęs ryšį su į užsienį išvykusiais artimaisiais, 13 iš jų buvo išvykę į Jungtinę Karalystę arba Airiją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.