aA
Preliminariais Policijos departamento duomenimis, nuo 2009 m. gruodžio 5 d. iki 2010 m. sausio 3 d. pirotechnikos priemonėmis buvo sužaloti 32 žmonės (12 iš jų yra nepilnamečiai), taip pat užfiksuota 12 atvejų, kai dėl pirotechnikos priemonių naudojimo buvo padaryta materialinių nuostolių. Praėjusiais metais buvo sužaloti 34 žmonės (20 iš jų nepilnamečiai), praneša Policijos departamentas.
Nuo pirotechnikos per šventes nukentėjo 32 žmonės
© A.Didžgalvio nuotr.

Analizuojant statistiką matyti, kad šį sezoną buvo sužalota beveik dvigubai mažiau nepilnamečių. Tam įtakos galėjo turėti aktyvūs viešosios policijos pareigūnų veiksmai, kurie sistemingai kontroliuodami pirotechnikos priemonių prekybos vietas, aiškindamiesi neteisėtos prekybos atvejus, organizuodami reidus kartu su priešgaisrinės apsaugos padaliniais bei aiškindami per žiniasklaidą kokį pavojų kelia pirotechnikos priemonės atliko didelį darbą.

Vykdant Policijos departamento bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bendrą prevencinių veiksmų planą, nuo 2009 m. gruodžio 8 d. iki 2010 m. sausio 3 d. buvo surašyti 62 administracinių teisės pažeidimų protokolai dėl pažeidimų, susijusių su pirotechnikos priemonių prekyba bei naudojimu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.