aA
Galimą grasinimą nužudyti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinį direktorių Eugenijų Gentvilą tiriantys teisėsaugininkai procesinį sprendimą ikiteisminiame tyrime žada priimti per mėnesį. Prokurorai sako nesiejantys šios bylos su anksčiau pradėtu tyrimo dėl galimo mėginimo papirkti E.Gentvilą.
Eugenijus Gentvilas
Eugenijus Gentvilas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

"Sprendimą dėl šio tyrimo ketiname priimti mėnesio laikotarpiu", - BNS pirmadienį sakė tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas.

Pasak prokuroro, įtarimai kol kas nėra pareikšti nė vienam asmeniui. Daugiau tyrimą pakomentuoti R.Ušinskas atsisakė.

Pagal įstatymą, prokuroras ikiteisminiame tyrime turi teisę pats nutraukti tyrimą arba jį užbaigti ir surašius kaltinamąjį aktą bylą perduoti teismui.

E.Gentvilas į uostamiesčio prokurorus kreipėsi gruodžio viduryje. Tuomet prokuratūros atstovė spaudai Palmira Martinkienė BNS teigė, esą pareiškėjas paprašė, kad informacija apie tyrimą nebūtų teikiama.

Į prokurorus E.Gentvilas yra kreipęsis ir dėl bandymo jį papirkti.

Šiam tyrimui vadovaujantis tos pat prokuratūros ONKT skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Sigitas Jasevičius BNS sakė, kad tarp pasikėsinimo papirkti bylos ir grasinimo nužudyti bylos sąsajų nenustatyta.

"Čia atskiras tyrimas. Bylos yra visiškai atskiros", - teigė S.Jasevičius.

Įtarimai pasikėsinus papirkti Klaipėdos jūrų uosto generalinį direktorių įteikti uždarosios akcinė bendrovės "Klaipėdos hidrotechnika" vadovui Pranciškui Jurgučiui. Jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

P.Jurgutis įtariamas pasiūlęs E. Gentvilui 200 tūkst. litų kyšį.

Žiniasklaida buvo pranešusi, kad praėjusių metų rugpjūčio 5 dieną pas E.Gentvilą apsilankęs jūrų uosto akvatorijos dugną valančios ir daugelį statybos darbų atliekančios įmonės savininkas P.Jurgutis prašė "Klaipėdos hidrotechnikai" palankių sprendimų.

Kaip pasakojo E.Gentvilas, pokalbio metu P.Jurgutis ant popieriaus užrašė už tai siūlomą pinigų sumą ir datą, kada ji būtų sumokėta.

Buvęs europarlamentaras E.Gentvilas Klaipėdos jūrų uostui pradėjo vadovauti pernai birželį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.