aA
Rygos meras Nilas Ušakovas yra įsitikinęs, kad dabartinė Latvijos vyriausybė netrukus atsistatydins. "Manau, kad kovas bus lemiamas mėnuo. Manau, dabartinė vyriausybė kris", - sakė N.Ušakovas pirmadienį televizijos kanalo LNT laidoje "900 sekundžių".
Rygos meras: Latvijos vyriausybė kris kovo mėnesį
Ryga
© A.Didžgalvio nuotr.

Į klausimą, ar vedamos su "Santarvės centru (SC) derybos dėl įėjimo į vyriausybę, N.Ušakovas sakė: "Visi kalbasi su visais, tai nesibaigiantis procesas, nes tai politika. Bet konkrečiai apie reikalą galima bus kalbėti tik kovo mėnesyje".

Paaiškindamas, kodėl būtent kovas, jo nuomone, yra lemiamas, N.Ušakovas sakė, kad taip bus "grynai psichologiškai".

"Žmonės gaus pirmuosius, dar labiau apkarpytus darbo užmokesčius, dar ne pavasaris, bus dar gana tamsu. Tai laikas, kai nesupratimas visuomenėje iš tikrųjų gali peraugti į kažką daugiau", -mano meras.

Jis pridūrė, kad SC rengiasi prisiimti atsakomybę už tai, kas vyksta šalyje, bet tik jeigu koalicija laikysis SC pozicijų. "Tai - socialiniu požiūriu atsakinga politika, ir kai kurie kiti klausimai", - sakė jis.

N.Ušakovas taip pat įsitikinęs, kad esant dabartiniam Seimui, nė viena vyriausybė nebus darbinga.

"Bet kuri vyriausybė, esant dabartiniam parlamentui, nebus sėkminga, nes penkių partijų koalicija esant tokiems dideliems nuomonių skirtumams negali normaliai dirbti. Neįmanoma pasakyti, kuri iš partijų blogesnė - ar toji, kuri privedė šalį prie krizės, ar toji, kuri mėgina išvesti ją iš krizės, mažindama pensijas. Todėl be pertrūkių vyks konfliktai, ir nė viena vyriausybė iki šių metų spalio nebus stabili", - sakė jis.

Esant dabartiniam Seimui, neįmanoma sudaryti stabilią koaliciją, pridūrė jis.

"Spalis duos galimybę sudaryti koaliciją, jei ir ne geriausią, tai vis dėlto stabilesnę. Kalbant apie padėtį Rygos dūmoje - tai ten mūsų koalicija dirba. Teisingai ar neteisingai - tai parodys rinkimai po ketverių metų. Bet mes darbingi, galime priimti bet kurį sprendimą", - sakė N.Ušakovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.