aA
Už 60 litų pusvalandžiui 15-metę mergaitę nusipirkęs 78 metų buvęs mokytojas Aleksandras Kirtiklis iš Zarasų metus nuo 22 iki 6 val. negalės išeiti iš namų. Taip pirmadienį nusprendė Vilniaus apygardos teismas, konstatavęs, kad nepilnametę esą „tik glostydamas“ pensininkas tenkino savo lytinę aistrą.
Aleksandras Kirtiklis
Aleksandras Kirtiklis
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Uždarame posėdyje baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja Alvyra Ona Kvaraciejūtė taip pat nusprendė, kad nuteistasis vienerius metus negalės bendrauti su nukentėjusiąja.

Kartu su A. Kirtikliu buvo nuteista ir vieno socializacijos centro 18 metų auklėtinė Oksana Mečkauskaitė – teismas merginą pripažino kalta dėl nepilnametės įtraukimo į prostituciją, tačiau išteisino dėl pelnymosi iš jos. Pasak teismo, 15-metė su „klientu“ bendravo tik vieną kartą, pinigų už tai negavo, todėl negalima teigti, kad ji „tapo prostitute“.

Teismas O. Mečkauskaitei skyrė dviejų metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau jos vykdymą atidėjo tam pačiam laikotarpiui. Be to, teismas nuteistajai pritaikė baudžiamojo poveikio priemonę ir nusprendė vieneriems metams apriboti jos laisvę – nurodė toliau tęsti mokslus.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendį nuteistieji dar galės apskųsti apeliacine tvarka, tačiau greičiausiai šia teise nepasinaudos – O. Mečkauskaitė savo kaltę pripažino pilnai, o A. Kirtiklis – iš dalies.

Visa ši istorija į viešumą iškilo prieš pusantrų metų, kai į Zarasų policijos komisariatą kreipėsi 15-metės motina. Ji pareigūnams pareiškė, kad į namus grįžo apsiverkusi dukra, kurią buvusios draugės pardavė vienam senyvo amžiaus vyriškiui.

Nepilnametė pasakojo, kad ją gatvėje užpuolė dvi merginos ir įtempė į automobilį „Moskvič“, kuriame sėdėjo senyvo amžiaus vyriškis.

„Jis dukrą nusivežė į garažą, užsidarė ir priekabiavo, gerai bent tiek, kad neišprievartavo, - nukentėjusiosios motina DELFI prisipažino, kad ją ištiko šokas išgirdus dukros pasakojimą. – Iki šiol negaliu atsigauti, sunku patikėti, kad tokie dalykai vyksta“.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad dviem nepilnametėm merginoms (viena jų baudžiamosios atsakomybės išvengė, nes nusikalstamos veikos padarymo metu neturėjo 14 metų) labai reikėjo pinigų, todėl jos gatvėje sutiktam pirmam pasitaikiusiam vyriškiui (tai buvo A. Kirtiklis) pasiūlė pasinaudoti vienos merginos paslaugomis.

Kai šis sutiko, merginos pasigavo 15-metę ir įtempė į vyriškio automobilį. A. Kirtiklis tariamą prostitutę nusivežė į garažą, ją pardavusios merginos laukė šalia, kol šis „sutvarkys reikalus“. Už pusvalandį trukusį bendravimą su nepilnamete A. Kirtiklis sumokėjo 60 litų.

Pasak nukentėjusiosios motinos, teismo posėdyje A. Kirtiklis atsiprašė nepilnametės, tačiau esą tikino, jog net nesiekė su ja turėti lytinių santykių.

„Jis sakė, kad mano dukrai tik glostė pečius, - DELFI yra sakiusi 15-metės motina. – Be to, jis aiškino tik norėjęs išsiaiškinti, ar iš tikrųjų nepilnametės Zarasuose užsiima prostitucija – esą tai jis ketino pranešti mokyklos direktorei. Keista, bet apie tai nieko nepranešė“.

Tuo tarpu nepilnametę už 60 litų nusipirkęs A. Kirtiklis aplinkybių, dėl ko būdamas tokio garbingo amžiaus ir profesijos stojo prieš teismą, komentuoti nepanoro. Vyriškis teisme teigė, kad garaže su nepilnamete tik kalbėjosi ir glostė jai pečius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.