aA
Prasidėjus naujiems Tigro metams dalis konservatoriaus Andriaus Kubiliaus ministrų kabineto narių ir pats premjeras nutarė pasilepinti atostogomis. Be ministro pirmininko A. Kubiliaus, sausio mėnesį atostogaus dar šeši ministrai – socialinės apsaugos ir darbo, krašto apsaugos, ūkio, vidaus reikalų, žemės ūkio ir finansų.
A.Kubiliaus Vyriausybė metus pradeda premjero ir ministrų atostogomis
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

BNS žiniomis, premjeras išvyko pailsėti į Portugaliją.

Atostogaujančius kolegas pavaduos kiti ministrai, o teisingumo ministras Remigijus Šimašius dirbs už save ir už dar tris kolegas.

Premjeras A. Kubilius atostogauja sausio 1-9 dienomis, jį pavaduoja energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Kiek pailsėti nutarė ir socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas. Jis nedirbs iki sausio 8 d., jį vaduoja sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas.

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė atostogaus nuo sausio 5-15 dienomis. Ją pavaduos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, o sausio 4 d. R. Juknevičienė dirba ir už save, ir už vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį.

R. Palaitis nedirbs iki sausio 8 d., didžiąją laiko dalį jo pareigas eis teisingumo ministras R. Šimašius.

Ūkio ministras Dainius Kreivys nedirbs iki sausio 8 d. ir jį, kaip ir R. Palaitį, pavaduos R. Šimašius.

Žemės ūkio ministro pareigas iki sausio 13 d. laikinai eis aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Prasidėjus naujiems metams pailsėti nutarė ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė. Ji nedirbs iki sausio 10 d. Kurį laiką ją pavaduos teisingumo ministras R. Šimašius, o nuo sausio 9 d. – ūkio ministras D. Kreivys.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.