aA
Pietų Afrikos Respublikos prezidentas Jacobas Zuma ruošiasi vesti ir turės tris žmonas, praneša BBC. Be šeimos narių ir draugų, vestuvėse turėtų dalyvauti valdančiosios ANC, darbuotojų profsąjungos judėjimo ir Pietų Afrikos komunistų partijos lyderiai.
Thobeka Mabhija ir Nompumelelo Ntuli Zuma
Thobeka Mabhija ir Nompumelelo Ntuli Zuma
© AFP/Scanpix

Zulusas J.Zuma turėjo vesti savo 36 m. sužadėtinę Thobeka Mabhija praėjusiais metais, bet dėl jo politinių įsipareigojimų vestuvės buvo atidėtos.

Korespondentų teigimu, J. Zumos tikėjimas tradicine poligamija suskaldė Pietų Afrikos gyventojus. Kai kurie gyventojai remia prezidentą, bet dauguma jaunų žmonių tiki, kad poligamijai nėra vietos šiuolaikinėje visuomenėje.

J. Zuma su pirmąja žmona Sizakele Khumalo-Zuma susituokė 1973 m., o antrąja Nompumelelo Ntuli-Zuma - prieš dvejus metus. Taip pat jis yra išsiskyręs su užsienio reikalų ministre Nkosazana Dlamini-Zuma.

P.Afrikos prezidentas J.Zuma turės 3 žmonas
© Reuters/Scanpix

„Tradicinės prezidento Jacobo Zumos ir Thobekos Mabhijos vestuvės sausio 4 d. yra uždara šeimos ceremonija“, - teigiama sekmadienį prezidentūros išplatintame pranešime.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.