aA
“Nokia” išleido įrankių rinkinį “Nokia WAP Toolkit 2.0”, skirtą kūrėjams rašyti, bandyti ir taisyti programų klaidas WAP 1.1 ir 1.2 aplinkose.
Įrankių rinkinys leidžia kurti WAP telefonams skirtų tinklalapių aplinkas neturint telefono ar susisiekimo su mobiliojo ryšio teikėjais. Rinkinyje yra “Nokia 7100” serijos telefonų su WAP technologija simuliatorius, rodantis, kaip būtų matomas WAP 1.1aplinkoje aplinkoje sukurtas tinklalapis ir futuristiško telefono simuliatorius norintiems pažiūrėti, kaip atrodytų WAP 1.2 aplinkoje sukurtas tinklalapis.

Be telefonus pakeičiančių programų rinkinyje yra WML ir “WMLScript” redagavimo programos, “Nokia WAP Server” tinklalapių bandymui ir įrankis GIF ir JPEG formatu suglaudintiems paveikslėliams keisti į mobiliesiems telefonams tinkamą WBMP formatą. Rinkinys palaiko ir VCARD ir VCAL asmeninės informacijos siuntimo formatus.

“Nokia WAP Toolkit 2.0” galima atsisiųsti nemokamai iš bendrovės tinklalapio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.