aA
Rusija pasirengusi bendradarbiavimui su NATO politinėje srityje, pareiškė einantis Rusijos prezidento pareigas Vladimiras Putinas.
Antradienį Ivanove žurnalistams jis priminė, kad, 1949 metais kuriant bloką, Sovietų Sąjunga pasiprašė tapti jo nare, tačiau jai buvo atsakyta. "Susidarė aljansas, o kaip atsakas buvo sukurta Varšuvos sutartis, ir prasidėjo priešprieša", sakė V. Putinas.

"Šiandien Komunistų partija neturi valdžios monopolijos, nėra Sovietų Sąjungos, nėra Varšuvos sutarties, o NATO plečia savo veiklą, savo interesų zoną", kalbėjo jis.

Valstybės vadovo žodžiais, "kaip mes anksčiau siūlėmės (įstoti į NATO), taip ir dabar, nematau čia nieko nenormalaus".

Kartu V. Putinas priminė, kad egzistuoja dvi bloko veiklos kryptys - karinė ir politinė, ir "politinė dalis auga". "Jei kalbėtume apie šią sferą, tai mes turime tam tikrų interesų, mes pasirengę bendradarbiauti", sakė laikinasis Rusijos prezidentas.

Tačiau "karinėje srityje yra problemų", - pažymėjo valstybės vadovas, priminęs apie Rusijos prieštaravimą kariniams aljanso veiksmams Jugoslavijoje.

V. Putinas taip pat kalbėjo apie NATO generalinio sekretoriaus George Robertsono (Džordžo Robertsono) nuomonę, išsakytą interviu BBC. Pasak aljanso vadovo, Rusijos įstojimo galimybė "yra grynai hipotetinio pobūdžio".

"Rusijos į NATO niekas nesiruošia priimti. Kitko būtų sunku laukti. Mes to nesitikime ir niekada nesitikėjome", pabrėžė V. Putinas.

"Na, jei jau ten mūsų nelaukia, tai nesuprantame, kodėl šalia mūsų turi būti NATO siena", sakė V. Putinas.

Jis pridūrė, kad jo atsakymą į BBC klausimą "galima laikyti namų darbais".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.