aA
"Laikantis susitarimuose numatytų terminų, negalime atsisakyti savo šalies nepriklausomybės, ir 2000 metus skelbiu Palestinos valstybės su sostine Jeruzale metais", kalbėjo Y. Arafatas Palestinos įstatymų leidžiamojoje taryboje.

Y. Arafatas savo kalbą sakė ypatingoje Tarybos sesijoje, kurioje buvo renkamas naujas pirmininkas. Po kelių valandų į šį regioną turėjo atvykti JAV pasiuntinys Artimuosiuose Rytuose Dennis Rossas (Denis Rosas), kuris pamėgins atnaujinti nutrūkusias Izraelio ir PIO taikos derybas.

Derybos dėl galutinės taikos sutarties, kurią jie ketino pasirašyti iki rugsėjo 13 dienos, vasarį sužlugo, nepavykus susitarti dėl kai kurių Izraelio okupuotų Vakarų Kranto žemių perdavimo Palestinos savivaldai.

Y. Arafatas reikalauja perduoti ir kaimus netoli Jeruzalės, kurios būsimasis statusas yra viena didžiausių kliūčių, siekiant sureguliuoti Izraelio ir Palestinos konfliktą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.