aA
Rusijos ir Lietuvos įmonė "Litan" ketina artimiausiomis dienomis pradėti parengiamuosius darbus, kad galėtų iškelti Graikijos tanklaivį "Anna Fe", kuris nuskendo 1982 metais Kaliningrado srities pakrantėje netoli Kulikovo gyvenvietės.
Kaip pranešė agentūrai BNS Kaliningrado srities valstybinio aplinkosaugos komiteto viršininko pavaduotoja Tatjana Grin, iškėlus naftos tanklaivį, ekologai galės įsitikinti, ar ne iš jo išsiliejęs mazutas jau ketverius metus teršia pakrantę.

Specialistų duomenimis, Graikijos laivo tankus užnešė smėlis, ir kol kas sunku nustatyti, ar juose yra naftos produktų.

T. Grin nuomone, norint patvirtinti ar atmesti versiją, kad mazutas patenka į krantą iš nuskendusių laivų, būtina rimtai ištirti didelę Kaliningrado srities pakrantės ruožą.

Ji taip pat pranešė, kad per mėnesį po gegužės 22 dieną siautusios audros surinkta 50 tonų naftos teršalų, susimaišiusių su smėliu. Visiškai išvalyti pakrantę nepavyksta, nes jūra jų vis dar išmeta į krantą.

Oficialiai mazuto teršalų valymo darbai baigti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.