aA
Narkotikų plitimas tarp jaunimo yra nacionaline nelaimė, teigia Centro sąjunga ir kviečia visą šalies visuomenę sutelkti pastangas šios problemos sprendimui. CS planuoja suburti akciją "Lietuvos žmonės prieš baltąjį marą" ir numato liepos 12 dieną surengti susirinkimą Seimo rūmuose.
Spaudos konferencijoje ketvirtadienį CS pirmininkas Romualdas Ozolas teigė, kad maždaug 50 procentų didžiųjų miestų moksleivių jau yra bandę vartoti narkotikus ir nė viena mokykla šiandien nėra pajėgi kovoti su šia problema.

"Narkomanijos masto ir svorio, užgriuvusio Lietuvą, dar nesuvokia niekas. Narkomanija - nebe nacionalinė problema, o nacionalinė nelaimė", sakė R. Ozolas.

Pasak CS Švietimo komiteto pirmininko pavaduotojos Giedrės Kvieskienės, pagrindinė narkomanijos išplitimo priežastis yra ne lėšų trūkumas, o tai, kad atsakingos institucijos nesugeba koordinuoti veiksmų šiai problemai spręsti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.