aA
Birželio 22 d. Lietuvos gėjų lyga išplatino laišką Seimo delegacijos Europos Tarybos parlamentinėje asamblėjoje nariams, kuriame Seimo nariai raginami balsuoti už tai, kad sąvoka "lytinė orientacija" būtų įtraukta į Europos žmogaus teisių konvencijos 14 straipsniu draudžiamų diskriminacijos formų sąrašą.
"Birželio 30 dieną ET Parlamentinė Asamblėja svarstys labai svarbią rekomendaciją "Lesbiečių ir gėjų padėtis ET šalyse". Rekomendacija akcentuos Europos žmogaus teisių konvencijos 14 straipsnio išplėtimo būtinybę.

Siūloma įtraukti sąvoką "lytinė orientacija" į 14 straipsniu draudžiamų diskriminacijos formų sąrašą. Mes pritariame šiam siūlymui ir raginame Jus balsuoti už jį", - sakoma Lietuvos gėjų lygos laiške.

Dabartinis 14 straipsnio tekstas, priimtas 1950 metais, mini tik tas grupes, kurias persekiojo Vokietijos nacių režimas 1933-1945 metais. Tačiau lesbietės, gėjai ir biseksualai, kuriuos taip pat persekiojo naciai, aiškiai neginami jokiais 14 straipsnyje išvardintais pagrindais.

"Lesbietės, gėjai ir biseksualai buvo ir yra žudomi, kankinami, kalinami, jiems nesuteikiami darbai ar paslaugos tik dėl jų lytinės orientacijos. Mes norėtume atkreipti Jūsų dėmesį į neseną ypač žiaurų atvejį - 1999 metų balandžio 30 dienos Londono gėjų baro sprogdinimą, kuris užmušė tris žmones ir sužeidė apie šešiasdešimt", - sakoma laiške.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.