aA
Kandidatas į Ukrainos prezidentus Viktoras Juščenka pataria savo varžovams 2010 metų rinkimuose nebijoti atsakyti į klausimą: stabilizuojantis ar ne yra Rusijos Juodosios jūros laivyno bazavimas Kryme.
V.Juščenka: Rusijos Juodosios jūros laivyno bazė Kryme - destabilizuojantis veiksnys
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

"Kiekvienas, net jūsų žinomas Arsenijus Jaceniukas bijo atsakyti - Rusijos Juodosios jūros laivynas mums yra stabilizuojantis veiksnys ar destabilizuojantis?" - kreipėsi į kandidato į prezidentus A.Jaceniuko kraštiečius V.Juščenka per Černovcų srities televiziją sekmadienį.

"Destabilizuojantis", - pareiškė savo nuomonę V.Juščenka.

Pasak prezidento, "nereikia bijoti atsakyti (į šį klausimą), jeigu tu ištikimas nacionaliniams interesams, jeigu tu ne politikierius, o valstybės veikėjas".

Tuo pat metu V.Juščenka pabrėžė, kad reikia vykdyti Konstituciją ir nevesti diskusijų šiuo klausimu.

Prezidentas vėl pareiškė, kad yra Ukrainos Šiaurės Atlanto kurso šalininkas. "Teigiu, kad Ukrainoje bus Europos saugumo politika", - sakė jis ir patarė savo oponentams "nemokyti savo tautos kitaip".

Ukrainos prezidento rinkimai paskirti 2010 metų sausio 17 dieną. Į valstybės vadovo postą balotiruojasi visi valstybės vadovai - Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka, ministrė pirmininkė Julija Tymošenko, Aukščiausiosios Rados pirmininkas Volodymyras Lytvynas. Iš viso įregistruoti 18 kandidatų į prezidentus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.