aA
Švietimo ir mokslo ministerijos vadovybė nepatenkinta Studijų kokybės vertinimo centro (SKVC) direktoriumi Eugenijumi Stumbriu. Jam siūloma palikti postą.
Eugenijus Stumbrys
Eugenijus Stumbrys
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

E.Stumbrys BNS patvirtino sulaukęs švietimo ir mokslo ministro liberalo Gintaro Steponavičiaus siūlymo trauktis iš posto, tačiau tokio siūlymo priežastis jis atsisakė atskleisti.

"Išgirdau iš paties ministro lūpų, tačiau kadangi tai liečia mano asmenį, nenorėčiau plačiau komentuoti", - teigė E.Stumbrys.

Jis sakė atmetęs visus jam pareikštus kaltinimus.

"Bendro darbo su Švietimo ir mokslo ministerija nebuvo", - pripažino SVKC vadovas.

Paprašytas patikslinti, ar turi galvoje ministrą G.Steponavičių, jis patikslino, kad greičiau kai kuriuos liberalo komandos narius.

E.Stumbrys sakė jaučiąs, kad jo ir ministerijos nesutarimai ima trukdyti visos įstaigos darbui, todėl jis neatmetė galimybės, kad apsispręs atsistatydinti.

"Nesakau nei "taip", nei "ne". Man svarbiau institucijos darbas, o ne mano asmuo. O kad institucijos darbui kyla problemų, tai - taip", - tvirtino SVKC direktorius.

Švietimo ir mokslo ministras G.Steponavičius taip pat nenorėjo konkretizuoti, kas jo netenkina centro ar jo vadovo darbe.

"Sprendimų dėl centro vadovo šiuo metu nėra. Bet kokiu atveju ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose vyksta daug struktūrinių pertvarkymų, bet kompetentingus ir profesionalius žmones norime išlaikyti. To principo ir laikysimės", - BNS teigė ministras.

Jis sakė su E.Stumbriu kalbąs dalykiškai ir apie darbo trūkumus, tačiau jų nenurodė.

Kita vertus, G.Steponavičius neatmetė galimybės, kad E.Stumbrys neteks pareigų, bet garantavo, kad kompetentingas specialistas neliks be darbo.

"Jei ir trauksis (E.Stumbrys - BNS), jam bus pasiūlytos kitos aukštos pareigos aukštojo mokslo sistemoje", - sakė ministras.

Švietimo ir mokslo ministerija yra SVKC steigėja. Centras užsiima ekspertiniu Lietuvos mokslo ir studijų institucijų veiklos bei užsienyje įgyto aukštojo išsilavinimo vertinimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.