aA
Keli Rusijos valdžios pareigūnai susirūpino tautiečių morale – jie siekia priimti viešose vietose draudžiantį keiktis įstatymą, rašo telegraph.co.uk. Įstatymo pagrindas būtų Rusijos Belgorodo mieste egzistuojanti sistema – policija skiria baudą kiekvienam, susikeikusiam viešoje vietoje. Baudos dydis – nuo 500 iki 1 500 rublių. Didžiausios baudos – besikeikiantiems prie vaikų.
Rusijoje norima uždrausti keiktis
© Reuters/Scanpix

Rusijos Dūmos narys Michailas Nikolajevas teigė: „Keiksmai nebeturi būti mūsų gyvenimo dalis.“ Jis pridūrė, kad nuo 2005 m. Belgorode įgyvendinta sistema davė teikiančių vilčių rezultatų. Keli politikai palaiko M. Nikolajevo sumanymą.

Kremlius taip pat ieško priemonių sumažinti alkoholio vartojimą, rūkymą bei kovoti su televizijoje ir reklamoje dominuojančius žiaurumu ir erotika.

Norui uždrausti keiktis viešumoje iš dalies paskatino populiaraus dizainerio tinklaraštyje ne kartą pasirodžiusios keiksmų tirados prieš prezidentą Dmitrijų Medvedevą ir premjerą Vladimirą Putiną.

Keli politikai nesėkmingai bandė nubausti dizainerį, tačiau šis kuo riebiausiais žodžiais pasiūlė nuo jo atstoti.

Analitikų nuomone, dar anksti spręsti, ar kampanija prieš keiksmus taps įstatymu. Iš dalies todėl, kad žmonės baudžiantys policininkai patys keikiasi kaip vežikai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.