aA
Lietuvos oro erdvę ketvirtadienį pažeidė ne karinis, o civilinių avialinijų lėktuvas, ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra "Interfax", cituodama neįvardytą šaltinį Rusijos Baltijos karinių oro pajėgų laivyne.
Rusijos žiniasklaida: oro erdvę pažeidė civilinis lėktuvas
© DELFI

Anot šaltinio, kariniai An-26 klasės lėktuvai ketvirtadienį nebuvo pakilę.

"Yra pranešimų, kad tai galėjo būti lėktuvas, kuris priklauso civilinei aviacijos bendrovei "SkyTest"", - sakė šaltinis.

Lietuvos oro erdvę ketvirtadienį pirmoje dienos pusėje buvo įskridęs Rusijos Kaliningrado srityje registruotas lėktuvas An-26, BNS patvirtino krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

Anot ministrės, Karinių oro pajėgų radarai fiksavo, kad orlaivis į Lietuvos teritoriją Šilutės rajone Stoniškių kaime buvo įskridęs apie 2 kilometrus ir išbuvo Lietuvos teritorijoje apie 2 minutes.

An-26, kuris pagal paskirtį yra transporto lėktuvas, skrido 5 kilometrų aukštyje.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija incidentą žada aiškintis diplomatiniais kanalais.

Leidimo skrydžiui Lietuvos oro erdve Rusijos orlaivis neturėjo.

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad, pirminiais duomenimis, Lietuvos oro erdvę pažeidęs Rusijos lėktuvas buvo ne karinis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.