aA
Neoficialiomis žiniomis, kartu su sulaikytais įtariamais teroristais amerikiečiai į Lietuvą įveždavo ir dideles sumas grynųjų pinigų. Esą šios operacijos kodinis pavadinimas buvo „Gintarinis atkirtis“, skelbia LNK „Žinios“.
Žiniasklaida: amerikiečiai galėjo įvežti ne tik įtariamus teroristus, bet ir daug pinigų
© A.Didžgalvio nuotr.

Kam skirti pinigai ir kodėl jie į šalį gabenti slapta rengiasi aiškintis galimo slapto CŽV kalėjimo veiklą Lietuvoje tiriantis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas.

„Pirmiausia turiu pasakyti, kad išvados ruošiamos pirmadieniui, galbūt antradienį jos bus paskelbtos ir šiuo atveju, ar turime kokių nors duomenų apie ką nors, ar neturime, tai yra mūsų žinioje ta informacija. Iki išvadų paskelbimo mes nesidalinam. Ir be to dalis informacijos taip pat gali būti slapta, kadangi mes kalbėjom ir apie tuos dalykus, kurie neviešinami“, – sako Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Arvydas Anušauskas.

Nors tyrimą atliekantys parlamentarai nekalbūs, tačiau tyrimo išvadose apie slapta įvežtus pinigus gali būti užsiminta.

Tarptautinės žmogaus teisių organizacijos giria Lietuvoje pradėtą tyrimą ir tvirtina, kad jis turėtų tapti pavyzdžiu kitoms šalims, kuriose, įtariama, taip pat veikė slapti CŽV kalėjimai.

LNK