aA
Praėjusiais metais prie Kauno įvaizdžio formavimo labiausiai prisidėjusi ir net oficialų apdovanojimą gavusi medikė Diana Obelienienė nebuvo išrinkta į Europos Parlamentą (EP), tačiau dėl rinkiminės kampanijos metu užsakytų reklaminių publikacijų ir už juos sumokėtų beveik 10 tūkst. litų pridarė nemalonumų Liberalų sąjūdžio iždininkei Ingridai Bilinskienei.
Į parlamentą Briuselyje nepatekusi medikė pridarė bėdų Liberalų sąjūdžio iždininkei
© "Panevėžio balsas"

Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas ketvirtadienį išnagrinėjo Valstybės mokesčių inspekcijos (VMI) Liberalų sąjūdžio iždininkei surašytą administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl per EP rinkimus padaryto finansinio pažeidimo. Inspektoriai nustatė, kad I. Bilinskienė iš partijos sąskaitos į asmeninę D. Obelienienės sąskaitą pervedė 9859,86 Lt, kuriuos medikė buvo sumokėjusi trims laikraščiams už reklamą per rinkimus.

Liberalų sąjūdžio kandidatė buvo pateikusi dienraščių buhalterių D. Obelienienės vardu išrašytas sąskaitas faktūras ir jų apmokėjimo kvitus. Moteris paprašė atlyginti turėtas išlaidas.

VMI atstovė teisme tvirtino, kad įstatyme numatyta, kad rinkimų metu reklama privalo būti apmokama tik iš specialiosios partijos sąskaitos – už reklaminius straipsnius regioniniuose laikraščiuose privalėjo sumokėti ne D. Obelienienė, o Liberalų sąjūdis. Būtent jų vardu ir privalėjo būti išrašytos sąskaitos faktūros.

Administracinėn atsakomybėn patraukta I. Bilinskienė su pažeidimu nesutinka – iždininkė yra įsitikinusi, kad jokio pažeidimo nepadarė. Pasak jos, Liberalų sąjūdis perpirko paslaugas iš D. Obelienienės, to nedraudžia įstatymas.

Teisme ji aiškino, kad nesusipratimas įvyko tik dėl to, kad D. Obelienienė už reklamą apmokėjo iš savo pinigų, o laikraščių redakcijos nesutiko perrašyti sąskaitų faktūrų.

„Mes nenuslėpėme jokių lėšų, viską deklaravome“, - tvirtino I. Bilinskienė. Kartu su ja teismo posėdyje dalyvavusios Liberalų sąjūdžio atstovės administracinę bylą nagrinėjantį teisėją Valdą Petraitį patikino, kad klaidą padariusią D. Obelienienę partijos vadovai „pabarė“.

Už politinių partijų finansavimo tvarkos pažeidimą Liberalų sąjūdžio iždininkei gresia bauda nuo 2 iki 10 tūkst. Lt. Ar I. Bilinskienė bus pripažinta padariusi pažeidimą, teismas žada paskelbti gruodžio 22-ąją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.