aA
Nuo alkoholio bei klijų „Moment“ apsvaigęs ir dvi dešimtmetes mergaites seksualiai prievartavęs 29 metų klaipėdietis Denisas Komarovas nesulaukė Lietuvos apeliacinio teismo gailesčio - jam skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė.
Pedofilas grasino pagaliu „atjungti“ mažametes, jeigu šios netenkins jo aistros
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Pedofilas teisme pareiškė, kad nusikaltimą padarė stipriai apsvaigęs nuo alkoholio, dėl ko esą negalėjo suvokti savo veiksmų ir jų valdyti. Nors nuteistasis aiškino, kad šiandien dėl savo elgesio nuoširdžiai gailisi, tačiau taip ir nesugebėjo atsiprašyti nukentėjusiųjų bei joms neatlygino žalos.

Už mažamečių mergaičių seksualinį prievartavimą nuteisto D. Komarovo apeliacinį skundą dėl jam esą per griežtos bausmės išnagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį paskelbė, kad pedofilas nusipelnė griežtos sankcijos ir atsisakė sumažinti kalinimo laiką.

„D. Komarovas padarė labai sunkų nusikaltimą, kuris sukėlė neigiamas pasekmes nukentėjusiosioms bei jų artimiesiems“, - teisėjų kolegija įsiteisėjusiame nuosprendyje pabrėžė, kad nėra jokio teisinio pagrindo nuteistajam švelninti paskirtą bausmę.

D. Komarovas buvo nuteistas už tai, kad šių metų balandžio 17-ąją apie 19 val. viename bute Klaipėdoje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir kitų psichiką veikiančių medžiagų – klijų „Moment“, liepė nuogai nusirengti dešimtmetėms ir tenkinti jo lytinę aistrą.

Tądien dvi mergaitės su savo bendraklasiais buvo užėjusios pas D. Komarovo sugyventinės sūnų, su kuriuo žaidė namuose. Vėliau vaikai susiruošė eiti į namus, tačiau D. Komarovas berniukus išvijo iš namų, o mergaičių neišleido. Užrakinęs duris jis mažametėms liepė nusirengti, o kai šios nepakluso, išsitraukė pagalį ir juo grasino „atjungti”.

Pedofilo nesugraudino mergaičių ašaros ir maldavimai paleisti – vyriškis reikalavo patenkinti jo lytinę aistrą įvairiais būdais.

Triukšmą namuose girdėjo už durų mergaičių laukę jų bendraamžiai – jie ne kartą skambino ir beldė į duris, tačiau D. Komarovas jų neatidarė. Iškrypėlį sutramdė tik jo sugyventinės tėvas, maždaug po pusvalandžio grįžęs į namus ir prie durų aptikęs išsigandusius ir pagalbą prisikviesti bandančius berniukus.

Apie pedofilo aistrą mažametėms mergaitėms nukentėjusiųjų tėvai policijai pranešė kitą dieną, netrukus jis buvo sulaikytas. Jis neneigė padaręs jam inkriminuotą veiką, tačiau sau palankia linkme aiškino kai kurias nusikalstamos veikos aplinkybes –siekdamas palaužti nukentėjusiųjų valią esą nenaudojo psichinio smurto. Namuose po lova rastus du pagalius jis teigė laikęs savigynai.

D. Komarovas už mergaičių prievartavimą buvo nuteistas 9 metams laisvės atėmimo, tačiau prie bausmės buvo pridėta anksčiau jam teismo nuosprendžiu skirta kita bausmė už svetimos banko kortelės panaudojimą. Be to, Klaipėdos apygardos teismas iš pedofilo nukentėjusiosioms priteisė po 20 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą.

„Teismas, skirdamas bausmę D. Komarovui, atsižvelgė į jo asmenybę, nusikalstamos veikos pavojingumą, į tai, kad nusikalstama veika padaryta prieš dvi mažametes nukentėjusiąsias. D. Komarovas charakterizuojamas neigiamai, padarė labai sunkų nusikaltimą, kuris sukėlė neigiamas pasekmes nukentėjusiosioms bei jų artimiesiems“, - atsisakydamas sumažinti bausmę pabrėžė Lietuvos apeliacinis teismas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.