aA
Meksikoje nušautas vienas ieškomiausių narkotikų kartelių vadų – bosų bosu vadinamas Arturas Beltranas Leyva, praneša BBC.
Meksikoje nušautas vienas ieškomiausių narkotikų kartelių vadų –  Arturas Beltranas Leyva.
Meksikoje nušautas vienas ieškomiausių narkotikų kartelių vadų – Arturas Beltranas Leyva.
© Reuters/Scanpix

Vadeiva su keturiais savo grupuotės nariais buvo nušauti per policijos reidą Kuernavakos mieste.

Ramiojo vandenyno pakrantėje veikiantis A. Beltrano Leyvos kartelis – vienas pavojingiausių ir žiauriausių Meksikoje.

Meksikos šiaurėje rastos šešios policininkų galvos. Manoma, kad taip narkotikų kartelio „Gulf“ nariai keršija už praėjusią savaitę nušautus 10 gaujos narių. Nukirstas galvas plastikiniuose maišeliuose auštant prie bažnyčios rado kiemsargiai.

Bosų bosu vadinamas A. Beltranas Leyva buvo vienas iš keturių brolių, kurie atsiskyrė nuo „Sinaloa“ kartelio ir prisijungė prie „Los Zetas“ – grupuotės iš buvusių karių, pasamdytų „Gulf“ kartelio žudyti žmones.

Po išsiskyrimo Meksikoje kilo daug susirėmimų. Nuo 2006 m. per narkotikų gaujų kivirčus ir reidus žuvo daugiau nei 14 tūkst. žmonių.

Meksikos valdžia buvo įtraukusi A. Beltraną Leyvą į 24-ių ieškomiausių narkotikų prekeivių sąrašą. Už jo sugavimą buvo pažadėta 2,1 mln. dolerių premija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.