aA
Aukščiausiojo teismo darbo užmokesčio fondas išseko gerokai anksčiau, negu planuota. Nors metai dar nesibaigę, teisėjų ir jų padėjėjų algoms pinigų beveik nebeliko. Tai „Lietuvos rytui“ patvirtinęs Aukščiausiojo teismo kancleris Romas Laurinavičius pripažino, kad darbuotojų prašoma eiti nemokamų atostogų.
V.Greičius už daugiau kaip 4 mėnesius atostogų gavo per 38 tūkst. litų
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Nuo to, kiek teisėjų ir jų padėjėjų išeis nemokamų atostogų, priklausys, ar teismo turimų lėšų šiemet užteks atlyginimams išmokėti.

Nors R.Laurinavičius tvirtino, kad pinigų teisėjų algoms pritrūko dėl įstaigai nurėžto finansavimo, nemokamų atostogų išleidžiami Aukščiausiojo teismo teisėjai tyliai burnoja ir ant buvusio savo vadovo. Mat sparčiai senkant šio teismo darbo užmokesčio fondui, V.Greičius prisiminė turįs per kelerius metus susikaupusių atostogų, gavo solidžią išmoką ir ėmė ilsėtis.

Prašymą atostogauti V.Greičius parašė liepos 24-ąją, praėjus kelioms dienoms, kai po beveik metus trukusio vilkinimo Seimas priėmė sprendimą atleisti jį iš pareigų. Buvęs Aukščiausiojo teismo pirmininkas atostogavo nuo liepos 27-osios iki gruodžio 2 dienos. V.Greičiui buvo suteikta 11 kalendorinių dienų nepanaudotų 2007 metų kasmečių atostogų, 58 dienos – praėjusių metų ir tiek pat dienų – 2009 metų. Iš viso – 127 dienos atostogų.

Už daugiau kaip keturis mėnesius trukusias atostogas teisėjas į rankas gavo per 38 tūkst. litų.

Buvusio teismo pirmininko atostoginiai dar buvo skaičiuojami pagal didesnį bazinį pareiginės algos dydį. Nuo rugpjūčio 1-osios jis buvo sumažintas nuo 475 iki 450 litų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.