aA
Kai Leytonstone (Didžioji Britanija) gyventoja Emma Smith pradėjo gimdyti, jos vyras Leroy suprato, jog iki ligoninės nuvažiuoti laiku jie jau nespės. Tada jis ėmėsi kiek neįprasto, tačiau, panašu, logiškiausio veiksmo: savo mobiliuoju telefonu internete susirado instrukcijas, kaip priimti gimstantį vaiką.
Vyras priėmė gimdymą pasinaudodamas internete rastomis instrukcijomis
© Corbis/Scanpix

Žinoma, vyras pirmiausia paskambino akušerei, tačiau dar prieš jai atvykstant Emmai prasidėjo stiprūs priepuoliai. Taigi 29 metų vyras griebė savo mobilųjį telefoną, įjungė internetinę paiešką ir paieškos sistemoje užklausė instrukcijų, kaip žingsnis po žingsnio elgtis tokioje situacijoje. Sekdamas rastais nurodymais, jis sėkmingai padėjo savo dukrai ateiti į pasaulį.

Praėjus penkioms minutėms po gimdymo atvyko akušerė, kuri nukirpo ketvirtojo jų vaiko bambagyslę. Smithas vėliau išdidžiai pasakojo korespondentams: "Akušerė dar tą pačią dieną patikrino Emmos būklę, tačiau kiek vėliau gimdymo priepuoliai vėl prasidėjo ir maždaug 8 valandą vakaro mes vėl išsikvietėme specialistę. Tačiau tada viskas įvyko taip greitai, jog supratau, kad Emma tuoj pagimdys. Nebuvau tikras tuo, ką man daryti, todėl pasinaudodamas savo telefonu pradėjau ieškoti patarimų. Aš labai labai nervinausi, niekada nemaniau, kad man to prireiks. Internete radau tekstą, sakantį, jog pasirodžius kūdikiui reikia prilaikyti jos galvytę, o jai gimus - padėti mamai ant krūtinės ir abi užkloti antklode, prieš tai įsitikinus, kad joms patogu. Tai buvo nuostabu - namuose buvome tik dviese, nes vaikai kaip tik buvo išvykę pas savo močiutę".

Apsaugos darbuotoju dirbantis Smithas priduria, jog vis dar negali patikėti, jog jam tai pavyko. Visas gimdymas truko apie 40 minučių. Leroy sako, jog dar prieš gruodžio 1 dieną gimstant jų dukrai, žmona pyko už tai, kad jis nuolat žaidžia mobiliuoju telefonu, o dabar ji jau pakeitė savo nusistatymą. „Dabar „BlackBerry“ jai nei kiek netrukdo. Šią istoriją visiems papasakojau bent milijoną kartų, o kiti mano vaikai manimi taip pat didžiuojasi", sako laimingasis tėtis.

Keturių vaikų mama Emma irgi džiaugiasi: "Nuostabu, kad Leroy pavyko priimti mūsų pirmąją dukrą. Turime tris anksčiau gimusius berniukus. Aš jam tariau „Tu esi Leroy Smithas, tu gali padaryti bet ką“. Bet kuriuo atveju norėjau gimdyti namie. Laimei, turėjome telefoną. Daugiau niekada nesiskųsiu, kad vyras juo žaidžia".

www.technologijos.lt