aA
Internetinė erdvė tapo naujausia kovos arena, kurioje vyksta nemandagus apsikeitimas nuomonėmis tarp nukentėjusio Italijos ministro pirmininko Silvio Berlusconi gerbėjų ir niekintojų, praneša BBC. Tai gali tapti ir naujausia debatų dėl saviraiškos laisvės įgyvendinimo Italijoje vieta.
Internete vyksta kovos dėl S.Berlusconi, jo pavardė - tarp populiariausių pasaulio žodžių
© DELFI

Ne tik, kaip dažnai nutinka, socialinis tinklalapis „Facebook“, bet ir „Twitter“, tapo kovos lauku, o žodis „Berlusconi“ pirmą kartą pateko į populiariausių pasaulyje žodžių sąrašą.

Praėjus kelioms minutėms po to, kai sekmadienį politinio mitingo pabaigoje S. Berlusconi buvo smogta į veidą suvenyrine Milano katedros statulėle, socialinių tinklalapių vartotojai ėmėsi veikti.

Pirmieji pasirodė Italijos ministro pirmininko kritikai. Kitą rytą daugiau kaip 20 tūkst. vartotojų prisiregistravo prie „Facebook“ puslapio, kuriame išpuolį įvykdęs Massimas Tartaglia yra vadinamas herojumi. Dabar tokių vartotojų skaičius išaugo iki daugiau kaip 70 tūkst.

Netrukus S. Berlusconi rėmėjai smogė atsakomąjį smūgį, išreikšdami paramą ir užuojautą savo sukruvintam lyderiui. Viena moteris rašė: „Ministre pirmininke, aš verkiau dėl jūsų“.

Vis dėlto dažniausiai ginčų tonas buvo isteriškas, kartais net pilnas neapykantos. Pavyzdžiui, ministro pirmininko priešas rašė: „Mirtis Berlusconi“; o vienas jo gynėjų - „Aš norėčiau nusiplauti savo kojas komunistų kraujyje“.

Tai ne pirmas kartas, kai Italijos socialinių tinklalapių vartotojai reiškia savo požiūrį, kuriam nepritartų pagrindinės žiniasklaidos priemonės.

Spalio mėn. Italijos vyriausybė už neapykantos kurstymą pagrasino uždaryti „Facebook“ grupę pavadinimu „Nužudykime Berlusconi“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.