aA
Šiaulių miesto policijos pareigūnų, atliekančių ikiteisminį tyrimą dėl naminės degtinės laikymo ir realizavimo, vizitas pas Ragainės gatvėje gyvenančią ir šiuo nusikaltimu įtariamą šeimą baigėsi dar vienu ikiteisminiu tyrimu – dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams, praneša Šiaulių apskrities policija.
„Samanės“ pardavėjų šeima pasipriešino policininkams

Pietinės policijos nuovados pareigūnams šios šeimos namai buvo nuolatinio dėmesio objektas. Šiuose namuose ne kartą rasta naminės degtinės. Už jos laikymą yra bausta ir 51-nerių metų R. K., ir jos 48 metų vyras V. K. 2007 m. dėl naminės degtinės laikymo namų šeimininkei R. K. pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tačiau Šiaulių apylinkės teismas dėl mažareikšmiškumo moterį nuo baudžiamosios atsakomybės atleido ir baudžiamąją bylą nutraukė. R. K. buvo įpareigota sumokėti 650 litų įmoką į asmenų, nukentėjusių nuo nusikaltimų, fondą.

Netrukus pareigūnus pasiekė informacija, kad naminės degtinės mėgėjai ir toliau tebesilanko tuo adresu. Šiemet, spalio 29 d. pareigūnai dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų laikymo ir realizavimo pradėjo naują ikiteisminį tyrimą. Turėdami kratos orderį, jie gruodžio 15-osios popietę atvyko pas R. K.

Išvydusi pareigūnus, kitame namo gale gyvenanti 29 metų moters dukra puolė naikinti įkalčius – plastikiniuose „bambaliuose“ buvusią naminukę ji pylė į plastmasinį indą (kanalizacijos namuose nėra), o tuščią tarą kišo į krosnį ir degino.

Kai pareigūnai su R. K. ir jos vyru atėjo pas dukrą, plastikiniai buteliai buvo sudeginti. Šeimos nariai mėgino ir „naminukę“ sunaikinti, išliedami ją ant grindų. Įvyko grumtynės su pareigūnais. Pastariesiems įkalčius pavyko išsaugoti. Bet vienam pareigūnui buvo suplėšyta tarnybinė striukė, o į šalį bloškiama tyrėja į spintelę susižalojo plaštaką. Dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui pradėtas ikiteisminis tyrimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.