aA
Nuomodamas automobilį iš sau priklausančio įmonės „Lamantinas“ socialdemokratas Bronius Bradauskas nusižengė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymui. Tokį sprendimą trečiadienį priėmė Seimo Etikos ir procedūrų komisija, kuri įvertino, kad B. Bradauskas automobilį nuomojo iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų ir per devynis šių metų mėnesius sumokėjo 13,7 tūkst. Lt, iš kurių jau grąžino 9,2 tūkst. Lt.
Nuomodamas automobilį iš savo įmonės B.Bradauskas nusižengė įstatymui
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Seimo Etikos ir procedūrų komisija įpareigojo B. Bradauską grąžinti ir likusią sumos dalį, 4,5 tūkst. Lt, bet galutinį sprendimą dėl to priims Seimo valdyba.

Parlamentaras dalį sumos grąžino todėl, kad jau praėjusiame Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje konstatuota, jog Seimo narys negali sąskaitas už panaudotus parlamentinei veiklai skiriamus pinigus pristatyti tik trečiąjį ketvirtį.

B. Bradauskas nurodė, kad pirmąjį metų ketvirtį automobilio nuomai išleido 6,2 tūkst. Lt, antrąjį – 3 tūkst., trečiąjį – 4,5 tūkst. Lt., tačiau visas sąskaita Seimo Finansų departamentui atnešė tik trečiąjį ketvirtį.

Socialdemokratas iš sau priklausančios įmonės „Lamantinas“, kurioje jo žmona Danguolė dirba direktore, nuomojo automobilį „Mercedes-Benz“. Nors nuo spalio 1 d. automobilio nuomos firmą B. Bradauskas pakeitė, tačiau Seimo etikos sargai nutarė, kad ankstesnės padėties užmiršti negali ir būtina ją įvertinti.

Pats B. Bradauskas teigia nežinojęs, jog sąskaitas reikia pristatyti kas tris mėnesius, mat jo apie tai niekas neinformavo. Politikas taip pat sako nemanąs, kad ką nors pažeidė, mat jo draudimo kompanija „Lamantinas“ sumokėjo visus mokesčius.

„Dabar aš sudariau naują sutartį su „Silber Auto“, bet jaučiu, kad padariau valstybei žalą, nes mes mokame didesnes algas ir didesnius mokesčius „Sodrai“ negu šita įmonė“, - sakė B. Bradauskas.

Jis sakosi dūšioje esąs ramus, mat nuomodamasis automobilį iš savo įmonės mokėjo už jį pigiau, nei būtų mokėjęs kitoje įmonėje. Pasak B. Bradausko, valstybei jis sutaupė 5 tūkst. Lt.

DELFI primena, kad šiuo metu parlamentinei veiklai skiriama 1,5 vidutinio mėnesio darbo užmokesčio (VMDU) dydžio suma, tai sudaro apie 3,2 tūkst. Lt. Nuo kitų metų sausio 1 d. išlaidos parlamentinei veiklai mažės iki 1 VMDU ir sieks apie 2,1 tūkst. Lt.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.