aA
Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong-Ilą vargina lėtinis laringitas, kurio priežastimi gali būti nesaikingas rūkymas ir alkoholio vartojimas, o dirbti jis pajėgus tik kas antrą dieną, nes jam būtinas poilsis, trečiadienį pranešė žiniasklaida.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Il-Sungas
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Il-Sungas
© Reuters/Scanpix

Kim Jong-Ilo sveikata pablogėjo praėjusį mėnesį, nors 67-erių metų komunistinės šalies lyderis beveik visiškai atsigavo po praėjusiais metais jį esą ištikusio insulto ir inkstų ligos, nurodė iš Seulo transliuojanti radijo stotis ORNK, kuri daugiausia dėmesio skiria informacijai apie Šiaurės Korėją.

Radijas, remdamasis neįvardytu "aukšto rango" šaltiniu Pchenjane, pranešė, kad Kim Jong-Ilas dėl ligos gali dirbti tik kas antrą dieną, nes turi pailsėti.

Pasak ORNK, manoma, kad dėl Kim Jong-Ilui paūmėjusio laringito kaltas "jo besaikis rūkymas ir alkoholio vartojimas".

Kim Jong-Ilo sveikata jau seniai yra žiniasklaidos dėmesio centre, nes jis yra vienvaldis šalies lyderis ir jei jis mirtų nepaskyręs įpėdinio, šalyje veikiausiai kiltų įnirtinga kova dėl valdžios.

Anksčiau buvo skelbta, kad Kim Jong-Ilas, garsėjęs kaip išrankus gurmanas, kuris mėgdavo leisti laiką su cigaru ir puikaus vyno taure rankoje, seniai metė rūkyti, nors buvo užkietėjęs rūkalius. Neaišku, ar Šiaurės Korėjos lyderis vėl ėmė reguliariai traukti dūmą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.