aA
Seimo frakcijos "Viena Lietuva" seniūnas Laimontas Dinius kol kas nekalba apie postus Vyriausybėje, tačiau neslepia, kad frakcijos atstovai siektų vadovaujančių postų Seime.
Laimontas Dinius
Laimontas Dinius
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

"Seimo pirmininkei pritarus, būtume pasirengę prisiimti bendrą atsakomybę už Seimo ir jos komitetų vadovybę proporcingai frakcijos narių skaičiui", - trečiadienį spaudos konferencijoje Seime sakė L. Dinius.

L. Dinius aiškino matantis būtinybę Vyriausybę „iš esmės atnaujinti ir sudaryti tokį ministrų kabinetą, kuris išvestų iš krizės“, rašo lrt.lt. Tačiau politikas atsisakė įvardyti, kurie ministrai turėtų būti pakeisti. „Apie konkrečius ministrus bus kalbama, kai bus konkretūs argumentai“, – apibrėžė jis.

Šiuo metu, pasak frakcijos vadovo, „vienalietuvius“ domintų vadovaujančios pozicijos Seimo komitetuose.

Dabar „Vienos Lietuvos“ atstovas Vytautas Kurpuvesas vadovauja Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui, tačiau frakcija dar norėtų Kaimo reikalų komiteto pirmininko posto – jį kol kas užima Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Edmundas Pupinis.

L. Diniaus teigimu, frakcijos nariai taip pat „galėtų dalyvauti kituose komitetuose kaip galbūt pavaduotojai“.

V. Kurpuvesas teigė, kad „vienalietuvių“ diskusijos su valdančiasiais kol kas yra „pakankamai vaisingos“.

L. Dinius pabrėžė, kad postai esą nėra pagrindinis dalykas ir deryboms pasirinktas „nuoseklus kelias“, daugiausia diskutuojama dėl siūlymų, kurie „turi programinį pobūdį“, tad terminą, kada bus pasiekti rezultatai, apibrėžti esą yra sunku.

„Tikimės, kad tas judėjimas prives mus prie visateisio dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje [...] Nesame tiek naivūs, kad manytume, jog visi mūsų sprendimai bus priimami, bet iki šiol jie visi buvo atmetami“.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.