aA
Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy reprezentacinėms išlaidos ir komunikacijai šiais metais išleis per 7,5 mln. eurų.
Prancūzijos prezidento reprezentacijai - 7,5 mln. eurų
© Reuters/Scanpix

Kaip praneša britų „The Guardian“, Prancūzijos vadovas, nuolat pirmaujantis nuomonių apklausose, pasirodantis įvairiuose plakatuose bei socialinio tinklo „Facebook“ puslapiuose, supranta įvaizdžio svarbą, todėl jo išlaidos komunikacijai iki šių metų pabaigos sudarys 7,5 mln. eurų.

Tyrimą dėl prezidento reprezentacinių ir komunikacinių išlaidų atliko laikraštis „Le Parisien“, o jo rezultatus patvirtino Prancūzijos prezidentūra. Teigiama, kad pinigai buvo skirti įvairioms nuomonės apklausoms bei tinklalapių vystymui. Oficialiai šias išlaidos bus pristatytos kitų metų pradžioje.

Taip pat pranešama, kad didžioji išlaidų dalis – 40 procentų arba 2,9 mln. eurų – atitenka 51 darbuotojui, kuriuos samdo N. Sarkozy. Kita žymi pinigų dalis – 1,9 mln. eurų – skiriama užsakomosioms analizėms bei nuomonių apklausoms.

Pasak Eliziejaus rūmų, prezidento išlaidos viešiesiems ryšiams nėra „ekstravagantiškos“ lyginant su kitų pasaulio lyderių išlaidomis.

www.lrt.lt