aA
Lietuvos nepaprastieji ir įgaliotieji ambasadoriai užsienyje paraginti kilusius ginčus su atvykusiais šalies pareigūnais išspręsti ambasados viduje, nematant kitos šalies atstovams.
Tokio turinio aplinkraštį ambasadoms užsienyje Užsienio reikalų ministerija išplatino po to, kai jos atestacinė komisija apsvarstė Londone kilusį konfliktą tarp Lietuvos ambasadoriaus Didžiojoje Britanijoje Justo V.Paleckio ir finansų ministro Vytauto Dudėno.

Atestacinei komisijai vadovaujantis ministerijos sekretorius Romualdas Kozyrovičius "Lietuvos rytui" teigė, kad ambasadoriai paraginti suteikti visokeriopą pagalbą atvykusiems Lietuvos pareigūnams ir vengti su jais ginčytis.

Jeigu ginčas vis dėlto kiltų, ambasadoriai turėtų apie juos informuoti ministeriją ir juos spręsti ministerijai padedant.

"Tarp ambasados užsienyje ir atvykusių pareigūnų turi būti išlaikyta etika", - reziumavo R.Kozyrovičius.

Prieš kelias savaites J.V.Paleckis iš Londono buvo iškviestas pasiaiškinti dėl požiūrio į NATO.

Debesys virš ambasadoriaus galvos susitvenkė po to, kai Didžiosios Britanijos pareigūnų akivaizdoje įvyko jo ir ministro V.Dudėno ginčas - neva J.V.Paleckis pirmenybę atidavęs integracijai į Europos Sąjungą, o V.Dudėnas - į NATO.

"Lietuvos rytas"