aA
Prorusiškam Čečėnijos prezidentui Ramzanui Kadyrovui pirmadienį buvo įteikti nauji antpečiai ir jis tapo jauniausiu generolu majoru Rusijos vidaus reikalų ministerijos (VRM) sistemoje.
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas
© AFP/Scanpix

Specialus milicijos generolo majoro laipsnis R.Kadyrovui suteiktas 2009 metų lapkričio 11 dieną.

"Nė vienam 33 metų vadovui Rusijos VRM sistemoje nebuvo suteiktas generolo majoro laipsnis. Vyresnieji karininkai priartėja prie šio laipsnio ne anksčiau kaip būdami 40 metų, bet ir šio amžiaus generolo laipsnį gauna tik vienetai", - pranešė agentūrai "Interfax" pirmadienį šaltinis Rusijos vidaus reikalų ministerijoje.

"Kad galėtų gauti tokį laipsnį, darbuotojui reikia ištarnauti ne mažiau kaip 13-17 metų, turėti darbo įvairių lygių vadovų postuose - nuo žemiausios grandies iki pačios ministerijos - patyrimą", - sakė RF VRM atstovas.

"Be to, jis turi turėti du aukštojo mokslo diplomus arba būti baigęs ministerijos akademiją", - pridūrė jis.

Milicijos generolo majoro antpečius R.Kadyrovui įteikė pirmadienį Grozne Rusijos VRM vadovo pavaduotojas generolas majoras Arkadijus Jedelevas ir Valstybės Dūmos deputatas Leonidas Sluckis.

L.Sluckis pabrėžė, "R.Kadyrovo komandai ryžtingais ir drąsiais veiksmais pavyko išvyti radikalius ekstremistus iš Šiaurės Kaukazo teritorijos".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.