aA
Procesija su degančiomis žvakutėmis eina pro džiaugsmingą minią žmonių, stovinčių prie karšto vyno ir kaštainių prekystalių, antrojo pagal dydį Austrijos miesto Graco senamiestyje, praneša BBC.
Austrijoje Kalėdų dvasia gelbėjama nuo Kalėdų Senelio
© Corbis

Koks jos tikslas? – Apsaugoti Kalėdų dvasią, kalėdinių dovanų nešėją, nuo raudonai balto Kalėdų Senelio keliamos grėsmės.

Daugybė austrų kartų su žavesiu klausydavosi, kaip Kūčių vakarą suskamba varpelis ir tuomet atrasdavo, kad Kalėdų dvasia stebuklingai atnešė jiems papuoštą Kalėdinę eglutę ir dovanų.

Kai kurie austrai mano, kad jis ar ji - tai yra sparnuotas angelas arba vos matomas šviesos blyksnis pro langą.

Iniciatoriai įsitikinę, kad turi būti akcentuojama taika, ramybė, šeima ir namai – dalykai, kurie yra svarbiausi daugeliui austrų visus metus.

„Kalėdų dvasia yra nuostabiai gražus Kalėdinis pasakojimas“, – teigia procesijoje dalyvaujanti 21-erių studentė Katrina Scheuer.

Jos teigimu, Kalėdų Senelį sukūrė „Coca-Cola“ ir jis tiesiog atėjo kartu su bedvasiu vartotojiškumu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.