aA
Rusijos centrinė rinkimų komisija (CRK) posėdyje antradienį nutarė pakeisti Rusijos prezidento rinkimų balsavimo biuletenių tekstą. Toks nutarimas priimtas dėl to, kad kandidatu į Rusijos prezidentus įregistruotas Rusijos liberalų demokratų partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis.
Anksčiau rinkimų biuleteniuose, kurie beveik visi jau išspausdinti, buvo 11 kandidatų į prezidentus, ir, remiantis CRK nutarimu, turėjo būti išspausdinta kiek daugiau nei 111 mln. rinkimų biuletenių.

Kaip pažymėjo CRK pirmininkas Aleksandras Vešniakovas, visas ankstesnis tiražas bus sunaikintas. Pasak jo, dėl to "CRK patirs materinių ir organizacinių nuostolių".

CRK vadovo vertinimu, materialiniai nuostoliai sudarys 20 mln. rublių. Naujajame rinkimų biuletenių tiraže bus 12 kandidatų į Rusijos prezidentus. Ten bus įtrauktas antradienį įregistruotas kandidatas į prezidentus V. Žirinovskis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.