aA
Iš darbo savo noru atleisti Tauragės teritorinės muitinės inspektorė, iš Kaliningrado į Lietuvą įvežusi nedeklaruotas prekes, bei jos nepatikrinęs kolega.
Pirmadienį vakare Panemunės kelio posto muitinės priežiūros zonoje buvo sulaikytas iš Kaliningrado srities įvažiavęs automobilis "Opel Vectra".

Turėjęs patikrinti automobilyje gabenamus daiktus bei patį automobilį, Panemunės kelio posto inspektorius Jurijus Vasiljevas to nepadarė, nes automobilį vairavo kolegė - Tauragės teritorinės muitinės inspektorė Regina Žilaitienė.

Kaip pranešė Tauragės teritorinė muitinė, automobilis buvo patikrintas Mokesčių policijos departamento Tauragės skyriaus iniciatyva, dalyvaujant Panemunės kelio posto pamainos laikinajam viršininkui bei pačiam J. Vasiljevui.

Rekontrolės metu rasta nedeklaruotų muitinėje prekių, kurių įvežimas yra uždraustas arba jiems taikomi apribojimai: 31 kilogramų cukraus, 52 kilogramai vištienos kulšelių, 11 kilogramų mėsos, 14 butelių įvairių alkoholinių gėrimų, 45 litrai benzino. Visas krovinys įvertintas 900 litų.

Pasak pranešimo, visos prekės priklausė Tauragės rajono Taurų kaimo gyventojai 57-erių metų Juozefai Andriuškevičienei.

Automobilį "Opel Vectra", kuriame buvo 4 keleiviai, vairavo muitinės inspektorė R. Žilaitienė. Ji iš Rusijos vyko nedarbo metu.

J. Vasiljevas aiškino, jog automobilio nepatikrino, nes patikėjo kolegės žodžiais, neva ji nieko nevežanti.

J. Andriuškevičienei surašytas administracinių teisės pažeidimo protokolas dėl kontrabandos, prekės ir automobilis sulaikyti.

Byla bus perduota svarstyti Šilutės rajono apylinkės teismui.

Įstatymai už daiktų gabenimo tvarkos pažeidimą numato baudą nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. litų su prekių konfiskavimu, o už kontrabandą - 10-50 tūkst. litų baudą su prekių - daiktų konfiskavimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.