aA
Valstiečių partija paneigė be išlygų remianti sparčią Lietuvos integraciją į Europos Sąjungą, galimą narystę susiedama su išsiderėtomis kuo geresnėmis sąlygomis šalies žemės ūkiui.
Valstiečių partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis trečiadienį paskelbė pareiškimą, kuriame tik "pašmaikštavimu" pavadino savo partijos nario, Širvintų rajono mero Vyto Šimonėlio repliką, kad Lietuvai reikia kuo greičiau įstoti į ES.

R. Karbauskio teigimu, mero "pašmaikštavimas" antradienį Vilniuje per Europos Komisijos įgaliotinio plėtrai Gunter Verheugen (Giunterio Ferhoigeno) pietus su Lietuvos politinių partijų atstovais "nebuvo suprastas".

Premjero atstovo spaudai pranešime apie pietus V. Šimonėlis buvo cituojamas pasakęs, kad "Valstiečių partija pritaria kuo spartesniam Lietuvos stojimui į ES, nes delsimas tik sukeltų problemų".

Valstiečių partija įvairiomis progomis peikdavo Lietuvos skubėjimą integruotis į ES, todėl tokia V. Šimonėlio replika premjero atstovo spaudai pranešime buvo įvertinta kaip "nedviprasmiškas" ir "maloniai nustebinęs" pareiškimas.

R. Karbauskis trečiadienį paskelbtame pareiškime "dar kartą pabrėžia", kad Valstiečių partija "niekada nėra pasisakiusi prieš Lietuvos stojimą į ES, tačiau mano, kad stojimui šalis turi tinkamai pasiruošti - išsiderėti kuo palankesnes sąlygas, ypač savo šalies žemės ūkiui".

Anot R. Karbauskio, jo partijos nario V. Šimonėlio repliką derėjo suprasti kaip pastabą, kad "šiuo metu šalies žemės ūkis tiesiog naikinamas, gamybos apimtys katastrofiškai mažėja ir po poros metų Lietuvos diplomatams nebebus dėl ko derėtis".

"Todėl Valstiečių partija laikosi pozicijos, kad stojimas į ES Lietuvos ūkio sugriovimo sąskaita yra nepriimtinas", rašo R. Karbauskis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.