aA
Kompanijos "Microsoft" teigimu, nuo rugsėjo 14 dienos bus pradėta prekyba trečiosios kartos "Windows 98" operacine sistema "Windows ME" (“Millenium Edition”).
"Windows ME" yra daug stabilesnė ir patogesnė vartoti nei "Windows 98". Didžiausias naujosios sistemos privalumas yra įdiegtos naujesnės skaitmeninės muzikos, vaizdo ir darbo tinkle technologijos. "Windows ME", kaip ir ankstesnės “Windows 9x” versijos, skirtos namų staliniams kompiuteriams.

Tačiau vartotojai neturėtų skubėti įsigyti naujosios versijos, kadangi dauguma naujovių jau buvo įdiegtos "Windows 98" atnaujinimo paketuose (service pack).

Analitikų manymu, prieš įsitvirtindama "Windows ME" turės nugalėti konkurencinėje kovoje tarp sistemų, skirtų ne verslo kompiuteriams. Pavyzdžiui AOL paskelbė apie bendradarbiavimo planus su kompiuterius gaminančia kompanija "Gateway" kuriant naują operacinę sistemą. Ji bus paremta "Linux" sistemos branduoliu ir pritaikyta naršyti internete.

"Windows ME" jau išplatinta kompiuterių gamintojams. Kompiuteriai su naująja sistema turėtų pasirodyti maždaug už šešių savaičių.

"Windows 95" vartotojams ir kompiuteriams be operacinės sistemos "Windows ME " kainuos 209 JAV dolerius (836 Lt). "Windows 98" atnaujinimas kainuos 109 JAV dolerius (436 Lt).

Kita "Microsoft" operacinė sistema, kodiniu pavadinimu "Whistler", bus kuriama "Windows 2000" sistemos branduolio pagrindu ir skirta namų ir verslo kompiuteriams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.