aA
Praėjusį savaitgalį savo namuose Tauragėje nusišovė 52 metų Leonas Urbutis. Tuo metu pas Urbučius viešėjo Tauragės rajono meras Viktoras Kovšovas, mero pavaduotojas Sigitas Kancevyčius, mero patarėja Edita Vaitkutė.
L.Urbučio žmona Rima buvo praėjusios kadencijos mero Petro Jokubausko patarėja. Po šių metų kovo 19-osios savivaldybės rinkimų ji neteko darbo.

L.Urbutis 33 metus dirbo bendrovėje "Tauragės maistas". Beveik prieš pusmetį jis buvo gavęs perspėjimą, kad bus atleistas iš darbo. Tačiau atleidimas buvo vis nukeliamas.

L.Urbutis nusišovė iš legaliai laikyto lygiavamzdžio šautuvo, kurio vamzdį buvo nutaikęs į burną. Ginklas buvo užtaisytas viena kulka.

"Atvažiavome pas Rimą Urbutienę aptarti politinių reikalų - ji keletą metų dirbo savivaldybėje, šiemet dalyvavo savivaldybės rinkimuose, todėl jos nuomonė mums svarbi besiruošiant Seimo rinkimams. Urbučių sodyboje lankiausi pirmą kartą. Leonas aprodė sodą, šiltnamį. Jis buvo ūkiškas žmogus, pasakojo, ką ruošiasi daryti, statyti", - kalbėjo meras V.Kovšovas.

Svečiai ruošėsi išvažiuoti, tačiau L.Urbutis prašė dar pabūti ir pasivaišinti alumi. Vyriškis nuėjo į rūsį atnešti gėrimo, tačiau netrukus pasigirdo šūvis. Pirmasis į patalpą, kurioje nusišovė vyriškis, įėjo S.Kancevyčius. Šūvis buvo mirtinas.

"Lietuvos rytas"