aA
Singapūras pamažu naikina įvairius griežtus apribojimus: čia jau įteisinti šuoliai su guma nuo tiltų ar aukštų statinių. Kiek anksčiau konservatyvaus miesto-valstybės valdžia legalizavo šokius baruose ant stalų, leido kavinėms dirbti visą parą ir įteisino kramtomosios gumos pardavimą pagal receptą. Jis pats nesąs šuolių su guma mėgėjas, anot laikraščio "Strait Times", pasakė ministras pirmininkas Go Čok Tongas (Goh Chok Tong).
Šuolis su guma
Šuolis su guma
© DELFI
Tačiau jis suprantąs, "kad kai kam reikia adrenalino dozės, kurią gauna prisirišę su guma šokdami nuo aukšto tilto".

Singapūras neretai yra kritikuojamas dėl įvairių apribojimų, už kurių pažeidimus numatytos griežtos bausmės. Čia, pavyzdžiui, galima gauti didelę piniginę baudą, numetus šiukšlę ant šaligatvio arba viešajame tualete nenuleidus vandens. Praėjusio amžiaus paskutiniame dešimtmetyje Singapūre buvo uždrausta kramtomoji guma, kadangi lipni masė dažnai blokuodavo metropoliteno traukinių duris.

Tačiau tropikų sala jau kuris laikas įnirtingoje regioninėje konkurencinėje kovoje dėl investicijų ir turistų stengiasi pateikti save kaip atvirą pasauliui ir aukšto gyvenimo lygio šalį.

"Jei norime mūsų visuomenėje skatinti nutrūktgalviškumą, privalome leisti šiek tiek rizikos ir truputį jaudulio", - motyvuodamas savo sprendimą dėl šuolių su guma įteisinimo sakė Singapūro lyderis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.