aA
JAV prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas V.Bušas) šeštadienį pareiškė, kad visiškai pasitiki Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktoriumi George'u Tenetu (Džordžu Tenetu), ir mano, jog skandalas dėl tariamų Irako ketinimų įsigyti urano iš Nigerijos baigtas.
George W. Bush
George W.Bush
© EPA-ELTA
CŽV direktorius George'as Tenetas (Džordžas Tenetas), kurį į šį postą paskyrė buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) penktadienį prisiėmė atsakomybę už tai, kad JAV prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) gavo nepatikrintą informaciją iš CŽV ir neteisingai apkaltino Iraką dėl ketinimų įsigyti uraną iš Nigerijos.

"Pasitikiu George'u Tenetu. Pasitikiu visais CŽV darbuotojais ir toliau mielais su jais dirbsiu", - teigė Nigerijos sostinėje Abudžoje su darbo vizitu besilankantis G.W.Bushas.

Paklaustas, ar mano, kad skandalas baigėsi, jis atsakė: "Taip".

Siekdamas palaikymo dėl invazijos į Iraką, urano pirkimo argumentą sausio 28 dienos metiniame pranešime G.W.Bushas minėjo ir vadino tai įrodymu, jog S. Husseinas bando pasigaminti atominį ginklą.

Šią savaitę Baltieji rūmai pripažino, kad minėtame pranešime šiuo įrodymu remtis nederėjo, nes jis buvo suklastotas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.