aA
Kinijos įmonė pareiškė sukūrusi didžiausią pasaulyje prezervatyvą, kuris uždengė 20 aukštų falo formos viešbučio fasadą Guilino mieste. Iš pradžių ketinta uždengti visą pastatą, tačiau vėjas buvo toks stiprus, kad pavyko uždengti tik priekinę pusę.
Mieste veikianti "Guilin Latex" kompanija jau kreipėsi į Gineso rekordų knygą, kad ši pripažintų jos 80 metrų aukščio prezervatyvą, kuris buvo sukurtas pažymėti Pasaulio gyventojų dienai, didžiausiu pasaulyje.

Įmonės atstovas sakė, kad prezervatyvo gamyba ir eksponavimas kainavo daugiau nei 200 tūkst. juanių (24 tūkst. JAV dolerių). Ant jo buvo užrašyti žodžiai: "Kontroliuokite gyventojų skaičiaus augimą, rūpinkitės lytine sveikata, kovokite su AIDS".

Nors Pekine vykdoma griežta vieno vaiko politika, kuria siekiama sustabdyti gyventojų skaičiaus didėjimą, kinai tik pastaraisiais metais išdrįso kalbėti apie lytinę sveikatą. Užsienio ekspertai ir vietos aktyvistai teigia, kad reikia daugiau reklamos ir vyriausybės pastangų siekiant užkirsti kelią AIDS katastrofai Kinijoje. Pekinas teigia, kad maždaug milijonas šalies gyventojų nešioja ŽIV virusą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.