aA
Šimtai tūkstančių reiverių šeštadienį sugužėjo į Berlyną dalyvauti 15-ajame kasmetiniame "Meilės parade", kuris vadinamas didžiausiu pasaulyje technošokių vakarėliu.
Love parade
"Meilės paradų" veteranams subrendus ir keičiantis jaunimo skoniui manoma, kad dalyvių bus mažiau nei ankstesniais metais. Nors organizatoriai optimistiškai prognozavo 750 tūkst. dalyvių šeštadienio šokių maratone, turizmo ekspertai mano, kad skaičius gali būti mažesnis nei 500 tūkst.

"Meilės paradai" kulminaciją pasiekė prieš dvejus metus, kai renginyje dalyvavo milijonas šokėjų. Parado dalyviams žygiuojant plačiu bulvaru per Tyrgarteno parką tarp Brandenburgo vartų ir Pergalės kolonos nebuvo galimybės ne tik kad šokti, bet ir iš viso pasijudinti.

Pernai dalyvių skaičius sumažėjo iki 600 tūkst. Organizatoriai užsiminė, kad dalyvių skaičiui nepasiekus pusės milijono kitais metais renginio gali tekti atsisakyti. Šių metų "Meilės paradas" vyksta tik todėl, kad vietos turizmo pareigūnai parėmė jį 1,5 milijono dolerių.

Miesto valdžiai stengiantis sumažinti taršą iki minimumo parado kelyje buvo nutiesta maždaug 4 tūkst. 600 metrų ilgio spygliuotos vielos tvora. Parado dalyviai galės įeiti ir išeiti tik per 50 vartų. Tvora taip pat atbaidys leidimų prekiauti neturinčius pardavėjus.

Organizatoriai taip pat tikisi sumažinti narkotikų vartojimą. Nors kiekvienais metais "Meilės parade" patruliuoja šimtai policijos pareigūnų, anksčiau parado metu buvo naudojama "ecstasy" ir kiti narkotikai, mylimasi viešose vietose. Praėjusio dešimtmečio pabaigoje, nepaisant policijos patruliavimo per "Meilės paradus", buvo nufilmuoti mažiausiai du pornografiniai filmai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.