aA
Daugiau kaip pusė amerikiečių teigia, kad nuostoliai, kuriuos Irake patiria Jungtinės Valstijos, yra per dideli, rodo penktadienį paskelbta televizijos "ABC News" ir laikraščio "The Washington Post" viešosios nuomonės apklausa.
JAV kariškiai Irake važiuoja pro kupranugarius
JAV kariškiai Irake važiuoja pro kupranugarius
© EPA-ELTA
Tyrimas rodo, kad amerikiečiams vis didesnį susirūpinimą kelia Irake patiriami nuostoliai, mažėja pasitikėjimas prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) administracija ir vis dažniau abejojama, ar apskritai vertėjo stoti į kovo mėnesį JAV iniciatyva pradėtą karą Irake.

Gyventojų apklausa buvo atlikta liepos 9-10 dienomis.

Pirmą kartą dauguma - 52 proc. - apklaustųjų tvirtino, kad Irake patiriami nuostoliai yra per dideli. Tačiau tuo pat metu 57 proc. teigė, kad stoti į karą buvo verta - šis skaičius ženkliai sumažėjo nuo balandžio pabaigos, kai taip galvojo 70 proc. respondentų.

50 proc. manė, kad G.W.Busho administracija tyčia išpūtė įrodymus, jog Irakas turi masinio naikinimo ginklų. 80 proc. apklaustųjų išsakė susirūpinimą dėl to, kad JAV "įklimpo" į užsitęsusią misiją Irake.

Palyginti su balandžio pabaiga, G.W.Busho gebėjimai susidoroti su situacija Irake vertinami 17 procentinių punktų mažiau ir dabar siekia 58 proc. Bendras jo vadovavimo vertinimas nukrito iki 59 proc. ir yra pats prasčiausias nuo 2001 metų rugsėjo 11-osios.

Telefonu buvo apklausti 1 006 atsitiktinai parinkti suaugę šalies gyventojai. Galima apklausos paklaida - 3 procentiniai punktai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.